Stopa zaposlenosti u Srbiji 37,4 posto

Bez autora
May 19 2013

Republički zavod za statistiku saopštio je danas da je u knjizi “ Ekonomska aktivnost” objavio konačne rezultate Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2011. godine o stanovništvu Srbije prema ekonomskoj aktivnosti, starosti i polu, do nivoa opština/gradova.Popis je sproveden u periodu od 1. do 15. oktobra 2011. godine, u skladu sa Zakonom o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova. Prema rezultatima tog popisa, stopa zaposlenosti u Srbiji iznosi 37,4 posto i i viša je kod muškaraca (44,9 posto) nego kod žena (30,5 posto).

Stopa zaposlenosti u Srbiji 37,4 postoRepublički zavod za statistiku saopštio je danas da je u knjizi “ Ekonomska aktivnost” objavio konačne rezultate Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2011. godine o stanovništvu Srbije prema ekonomskoj aktivnosti, starosti i polu, do nivoa opština/gradova.

Popis je sproveden u periodu od 1. do 15. oktobra 2011. godine, u skladu sa Zakonom o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova.

Prema rezultatima tog popisa, stopa zaposlenosti u Srbiji iznosi 37,4 posto i i viša je kod muškaraca (44,9 posto) nego kod žena (30,5 posto). Ta stopa najviša je u beogradskom regionu (41,6 posto), a najniža u regionu južne i istočne Srbije (34 posto).

Stopa nezaposlenosti iznosi 22,4 posto, a posmatrano po polu, kod muškaraca iznosi 21,6 posto, a kod žena 23,6 posto. Najniža stopa nezaposlenosti zabeležena je u beogradskom regionu (17,9 posto), a najviša u regionu južne i istočne Srbije (27,3 posto).

Popis je finansijski podržala Evropska unija, koja je u ukupnim troškovima participirala sa 60 posto.

Podaci o ekonomskim karakteristikama stanovništva dobijeni su na osnovu odgovora o aktivnosti u nedelji koja je prethodila popisu (od 24. do 30. septembra 2011. godine), što je u skladu sa konceptom takozvane tekuće aktivnosti.

Detaljnije rezultate popisa o stanovništvu Srbije prema ekonomskoj aktivnosti, starosti i polu možete pogledati ovde.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik